Impulsklas online Professionaliseert de leerkracht

De Impulsklas is gebaseerd op een aanpak die scholen, ouders en kinderen helpt om (probleem)gedrag van leerlingen te verbeteren en lesuitval te voorkomen. De kracht van de aanpak zit in de versterking van de driehoek kind-school-ouder. Meer informatie over de Impulsklas lees je hier.

 

Waarom de Impulsklas online?

Juist nu, in deze bijzondere tijd van thuisonderwijs en geïmproviseerde onderwijsvormen -ook na de herstart van 11 mei- is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat leerlingen die onze extra aandacht nodig hebben, de aansluiting blijven houden met de school. Daarom heeft het SWV Helmond-Peelland PO in samenwerking met de Impulsklas, de Impulsklas online ontwikkeld. Met deze aanpak op afstand kan het gedrag van leerlingen worden verbeterd en zorgen we ervoor dat leerlingen niet uitvallen op school.

Voor wie is de Impulsklas online?

De Impulsklas online is aanvullend op de basisondersteuning en versterkt de coachende rol van de leerkracht. Het aanbod van de Impulsklas online ondersteunt de leerkracht en verstevigt de driehoek kind-ouder-school. In principe is de Impulsklas online voor alle basisschoolleerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het is met name bedoeld voor leerlingen die vastlopen op het gebied van taak/werkhouding, gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Onze werkwijze

De ondersteuning die wij met de Impulsklas online bieden, is afgestemd op jouw specifieke hulpvraag en sluit aan op de bestaande zorgstructuur in de eigen school. Net zoals bij de reguliere Impulsklassen werken we oplossingsgericht en kijken we vooral naar wat wel werkt.
​​​​

Video

Wat biedt de Impulsklas online?

  • Korte consultatie of intake. Samen bespreken we wat de beste handelswijze is in een specifieke casus kind-school-ouder.
  • Uitgebreide bespreking casuïstiek; we gaan dieper in op de achtergronden en zoeken samen naar wat werkt.
  • Webinar voor voor professionals in het onderwijs en bij gemeenten.
  • Individuele begeleiding op afstand van leerling, leerkracht en ouder door de Impulsklascoach.
  • Groepsbegeleiding op afstand van leerling-leerkracht-ouder door Impulsklascoach.

Uitgebreide informatie over de werkwijze vind je hier.

Is de Impulsklas online iets voor mij?

Is er een hulpvraag vanuit de driehoek kind-school-ouder en gaat deze hulpvraag verder dan de basisondersteuning die een leerkracht kan bieden binnen de zorgstructuur van de eigen school? Schat je in dat de interventie helpend is en is er op dit moment geen andere behandeling waardoor deze interventie verwarrend werkt? Heb je alle vragen met ja beantwoord? Neem dan contact op met de mensen van de Impulsklas online om te kijken welke ondersteuning in jouw situatie passend is.

Hier lees je meer over de criteria die je helpen bij het bepalen welke (aanvullende) ondersteuning voor ouder en leerling gewenst is.

Meer informatie en contact

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail dan je vraag naar: impulsonline@swv-peellandpo.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Impuls organisatieadvies.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!