Informatie voor scholen

Basisondersteuning/Extra ondersteuning

De basisondersteuning beschrijft het niveau dat van alle scholen uit het SWV wordt verwacht. De afspraken over de invulling van de basisondersteuning worden op het niveau van het SWV vastgesteld en gelden voor alle 121 scholen.

Binnen het SWV is ervoor gekozen om te investeren in de basisondersteuning en het geleidelijk omhoog brengen van het niveau van deze ondersteuning. Een hoog niveau van ondersteuning laat onverlet dat een deel van de kinderen extra ondersteuning en/of jeugdzorg nodig heeft. Zij kunnen gebruik maken van onderwijs-, ondersteunings- en zorgarrangementen. Voor alle vormen van onderwijsondersteuning, die de basisondersteuning overstijgen wordt het begrip "extra ondersteuning" gehanteerd.

We helpen u graag bij het vinden van de juiste informatie

Typ hieronder uw vraag of zoekopdracht

Studiemiddag Julius: HB en 2E, dit kun je er mee ! 11 maart 2020 van 14.00 uur tot 17.00 uur

In de landelijke week van Hoogbegaafdheid organiseert de Juliusprojectgroep voor het onderwijs PO een studiemiddag over hoogbegaafdheid en dubbel bijzondere kinderen. Wil je graag meer weten over de kenmerken van hoogbegaafdheid, wat je kan doen binnen je school om op tijd te signaleren en maatwerk te leveren, wat er al gebeurt op verschillende scholen, wat het betekent om dubbel bijzonder te zijn en welke stappen je als school kan zetten om te voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van deze leerlingen?

Kom dan naar de studiemiddag! 

In het bijzonder willen wij ​ook de directeuren oproepen op deze studiemiddag aanwezig te zijn. Voor hen zal een aparte workshop georganiseerd worden.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma en locatie, maar noteer het vast in je agenda! Opgeven kan via het inschrijfformulier dat u vindt onder de agenda.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!