Informatie voor ouders

Hieronder vindt u, per onderwerp gerangschikt, alle informatie rondom “passend onderwijs “ die voor u relevant is. Wanneer u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact op met het Samenwerkingsverband.

Wat is zorgplicht

Ouders (verzorgers) en school hebben elkaar nodig bij het vormgeven van passend onderwijs. De betrokkenheid thuis levert een bijdrage aan het succes op school. Het SWV ziet ouders als gelijkwaardige partners. Ouders hebben een belangrijke stem bij het kiezen van een passend onderwijsaanbod. Op deze wijze zijn zowel school als ouders eigenaar van de oplossing en voelen zij zich verantwoordelijk voor het te behalen resultaat. Dit past ook bij de inrichtingsfilosofie van het SWV. Zo decentraal mogelijk de juiste accenten leggen. Binnen het SWV gaan we er vanuit dat de besturen samen met hun scholen invulling geven aan het educatief partnerschap gericht op het vormgeven van een passend ondersteuningsaanbod.

In onderstaande video wordt de zorgplicht uitgelegd.

 

De video is ook te bekijken met de ondertiteling in Arabisch, Engels en Pools.

 

Video: Hoe kies ik een school?

 

 

Video: Je maakt je als ouder zorgen over je kind. Wat dan?

 

We helpen u graag bij het vinden van de juiste informatie

Typ hieronder uw vraag of zoekopdracht

Studiemiddag Julius: HB en 2E, dit kun je er mee ! 11 maart 2020 van 14.00 uur tot 17.00 uur

In de landelijke week van Hoogbegaafdheid organiseert de Juliusprojectgroep voor het onderwijs PO een studiemiddag over hoogbegaafdheid en dubbel bijzondere kinderen. Wil je graag meer weten over de kenmerken van hoogbegaafdheid, wat je kan doen binnen je school om op tijd te signaleren en maatwerk te leveren, wat er al gebeurt op verschillende scholen, wat het betekent om dubbel bijzonder te zijn en welke stappen je als school kan zetten om te voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van deze leerlingen?

Kom dan naar de studiemiddag! 

In het bijzonder willen wij ​ook de directeuren oproepen op deze studiemiddag aanwezig te zijn. Voor hen zal een aparte workshop georganiseerd worden.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma en locatie, maar noteer het vast in je agenda! Opgeven kan via het inschrijfformulier dat u vindt onder de agenda.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!