Terug naar nieuwsbrief overzicht

Juliusproject en Werkgroep Dubbel Bijzonder

Mag ik jullie even voorstellen aan Julius! 
Julius is mijn beste vriend. 
Als kind viel hij al op in de klas. Hij kon ontzettend goed leren en had vele talenten. Zo kon hij erg goed gitaar en dwarsfluit spelen. Daarnaast was hij erg gevoelig waardoor hij het in zijn jeugd niet altijd makkelijk had in de omgang met anderen. Dit laatste maakte dat hij vooral sociaal geen gelukkige schooltijd heeft gehad.

Mijn ervaringen opgedaan in het samenwerkingsverband en mijn vele gesprekken met Julius over zijn jeugdervaringen hebben geleid tot het nadenken over de uitdagende vraag die Dubbel Bijzondere kinderen ons stellen.

Inmiddels is Julius is het gezicht van het project Dubbel Bijzonder geworden. Dit om het voor kinderen een neutralere naam te geven dan een dubbel bijzonder arrangement!

Erik Wissink

Verslag Werkgroep Dubbel Bijzonder van Emelie Bartelds

Op 26 november is de werkgroep Dubbel Bijzonder voor het eerst bij elkaar gekomen. Lilian Snijders, landelijk expert op het gebied van hoogbegaafdheid en Dubbel Bijzonder, is ons komen ondersteunen. We hebben met elkaar geïnventariseerd wat er nodig is om regionaal tot een passend aanbod te komen voor de dubbel bijzondere leerlingen. Dat betekent dat er niet alleen kennis gehaald en gedeeld gaat worden, maar dat er ook binnen de scholen besproken moet worden waar je als school staat en waar je naar toe wil. Wil je als school zelf deze doelgroep kunnen bedienen of moet er aan aanbod komen op bepaalde scholen? Wat doe je nu al? En wat wil je kunnen in de nabije toekomst? Kunnen we leren van elkaar? Hoe doen andere scholen het op dit moment en hoe kunnen we de samenwerking zoeken op het moment dat je als school vastloopt? Belangrijke vragen om bij stil te staan en de komende tijd ons in te gaan verdiepen. 

Ik ben blij en trots op de mensen die willen gaan deelnemen en die, ondanks de tijd en inzet die gevraagd wordt, zeer enthousiast gereageerd hebben!

Naast het Juliusproject willen we ook de dringende casuïstiekvragen die nu spelen aanpakken in de vorm van pilots. Zo zit ik in januari met een reguliere basisschool en een aantal zorgcoördinatoren van het vo bij elkaar om te kijken hoe deze leerlingen in het po beter voorbereid kunnen worden op de overstap naar het vo. In een andere pilot met Zuiderbos en een reguliere basisschool zijn we in gesprek om te zien hoe deze leerlingen van het expertiseaanbod van beide scholen kunnen profiteren. 

Mooie ontwikkelingen ten gunste van de leerlingen.

Julius

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!