Terug naar nieuwsbrief overzicht

Niet schoolbaar? Wel leerbaar!

Column directeur-bestuurder Erik Wissink

Soms zijn kinderen – tijdelijk – niet volledig schoolbaar, maar dan zijn ze nog wel leerbaar! Deze kinderen moeten we vasthouden, en het juiste (onderwijs)perspectief bieden. In het prachtige oude klooster Willibrordhaeghe mocht ik diverse bestuurders, wethouders en ambtenaren van de tien gemeenten binnen dit SWV ontvangen. Een mooie plek om de gemeenschappelijke uitdaging met elkaar te bespreken, zoals het komen tot passende zorg arrangementen zonder dat allerlei kaders ons binnen het onderwijs belemmeren.

Experimenteerregeling
Met als focus ‘Met elkaar voor het kind’ moeten we aan de slag. We werken toe naar een gezamenlijke aanvraag en intentieverklaring om bij het rijk in aanmerking te komen voor de experimenteerregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om meer beleidsruimte te krijgen en daardoor meer mogelijk te kunnen maken voor kinderen en hun ouders.

Inventariserende sessie met zorgaanbieders
Waar kun je dit beter dan doen in de kapel van een oud klooster? We willen en moeten het anders doen voor onze kinderen; we gaan het beter doen! Het proces wordt begeleid door Luuk van Aalst en Annelies de Jonge. De volgende stap? Een inventariserende sessie organiseren met zorgaanbieders. Ik kijk er naar uit!

Erik Wissink

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!