Oudersteunpunt

Heb jij als ouder vragen die te maken hebben met basisonderwijs, speciaal onderwijs, passend onderwijs, ontwikkeling van je kind, opvoeding of de voorschoolse periode, bijvoorbeeld over kinderopvang? 

Neem dan een kijkje op de website van het Oudersteunpunt van de regio Helmond-Peelland. Op deze site vind je antwoorden op vragen waar jij als ouder van je (schoolgaand) kind mee zit.

Ga naar de website

Informeren

We bieden objectief en onafhankelijk informatie over de ontwikkeling van kinderen en thema’s rondom passend onderwijs. Het gaat hierbij om landelijke informatie, maar ook om regionale informatie zoals activiteiten en werkwijzen die gelden binnen het samenwerkingsverband Helmond-Peelland.

Ondersteunen

Naast informeren is het de ambitie om ouders te ondersteunen bij vragen of problemen waar ze tegenaan lopen met betrekking tot de opvoeding, ontwikkeling en onderwijs van hun kind. Het oudersteunpunt denkt mee en biedt ouders praktisch advies en begeleiding waar nodig.

Signaleren

Tot slot heeft het oudersteunpunt een signalerende functie. Welke vragen lever er bij ouders en aan welke vormen van begeleiding of ondersteuning is behoefte? Ook is het mogelijk om ervaringen te delen die ouders met passend onderwijs in de regio hebben; zowel succesverhalen als dingen die beter kunnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!