Welkom op de Widdonckschool!

Onze school in Heibloem is er voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 die – soms tijdelijk – het beste op hun plek zijn in het speciaal onderwijs.
Elke dag opnieuw gaan wij voor hun optimale ontwikkelingskansen voor een goede toekomst. Op het groene Widdonckterrein werken wij samen met collega’s in het voortgezet speciaal onderwijs van De Ortolaan.


Wij denken in mogelijkheden, zorgen voor rust, duidelijkheid en structuur en dagen kinderen uit om steeds een stapje verder te komen. Door positieve leerervaringen ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen en leren het beste uit zichzelf halen.  

Vanuit Samenwerkingsverband Helmond-Peelland werken wij samen met Stichting Prodas en PlatOO aan onderwijsarrangementen.  

Zijn er signalen dat een kind iets extra’s nodig heeft, dan komen we snel in actie. Wij zetten onze expertise in en kijken naar het best passende onderwijsarrangement. Dat kan bijvoorbeeld door onze expertise naar de school te halen maar ook door een kind een tijdelijke plek te bieden waarbij hij/zij blijft ingeschreven op de huidige school.
Door snel de juiste onderwijsondersteuning te bieden, kunnen hopelijk meer kinderen in hun eigen omgeving naar school blijven gaan.  

Ons uitgangspunt is, elke dag opnieuw kijken naar de mogelijkheden van een kind!  

Bekijk ons filmpje of de website voor een impressie.

Widdonckschool Heibloem

Meijelseweg 2b
6089 ND Heibloem
0475 - 49 50 91
Widdonckschool.Heibloem@aloysiusstichting.nl

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!